Klantendienst: +32 11 21 40 40
  
Perfomanceshop

Informatie: Recuperatie

 

De laatste jaren is het belang van recuperatie steeds belangrijker geworden. Atleten wordt aangeraden voldoende rust en slaap te nemen en de dagelijkse stress tot een minimum te reduceren.

 

Wat je eet en hoeveel je eet, vooral in de dagen en uren voor en na de wedstrijd, van groot belang voor de recuperatie (de timing van nutriëntenaanvoer is uitermate belangrijk).

 

Zowel voor, tijdens als na de inspanning is vocht van cruciaal belang. Wanneer bij inspanningen van lange duur alleen water gedronken wordt, kan het dorstgevoel verzadigd worden zonder dat het lichaam voldoende gehydrateerd is.

 

De timing voor koolhydraatinname is zeer belangrijk voor het aanvullen van de glycogeenreserves. De eerste 2 uren na de inspanning zijn de spiercellen het meest gevoelig voor insuline, daarna neemt die gevoeligheid af. Daarom moet onmiddellijk na de inspanning een koolhydraatrijke drank gedronken worden.

 

Antioxidanten zorgen ervoor dat afvalstoffen en vrije radicalen zeer snel worden afgevoerd, zodat spierstijfheid minder is en de ophoping van vrije radicalen tegen gegaan wordt.

 

De vertakte keten aminozuren (BCAA’s) L-Leucine, L-Isoleucine en L-Valine vormen in combinatie met glutamine-peptide de meest belangrijke bouwstoffen van de spiermassa. Zij hebben de eigenschap de eiwitsynthese te bevorderen en verkorten zo de herstelfase. Creatine, tenslotte, zorgt voor een simultaan herstel van de nodige kracht.

 

Een koolhydraatrijke drank, aangevuld met vitaminen en mineralen, anti-oxidanten, en enkele belangrijke aminozuren, gedronken onmiddellijk na de inspanning, zorgt voor een versnelde en verbeterde recuperatie.


Recup Extra

Recup Xtreme
Fast Recovery
Rec'up Gel

Recovery